Apurahan hakeminen
Hakuaika alkaa 1.1. ja päättyy 29./28.2. joka vuosi.
Hakemus laaditaan sähköiselle lomakkeelle. Hakulomake on käytössä tammikuun alusta lähtien.
Hakemuslomake ja tarvittavat liitteet täytetään sähköisessä apurahajärjestelmässä. Säätiö ei vastaanota postitettuja hakemuksia. Ainoastaan ne hakemukset käsitellään, joiden hakemuslomake lähetetään sähköisessä muodossa ennen hakuajan päättymistä.
Yleiset ohjeet hakemuksen tekemiseen
Apurahajärjestelmään liitetään tiedostoliitteenä ansioluettelo sekä korkeintaan kolme sivua pitkä tutkimussuunnitelma sekä kirjallisuusluettelo (kirjallisuusluettelon ei tarvitse mahtua kolmelle sivulle).
Liitteistä tulee ilmetä tietoja hakijan aikaisemmasta toiminnasta, julkaisuluettelo ja tutkimushankkeen kustannusarvio. Erillistä kustannusarviota ei tarvitse lähettää silloin kun apuraha kokonaisuudessaan käytetään henkilökohtaisena työskentelyapurahana. Julkaisuja ei tarvitse liittää.
Myönnettyjen apurahojen tutkimuksen aihe julkaistaan säätiön verkkosivuilla. Kohdassa ”perustelut apurahan saamiselle” hakijan tulee lyhyesti selvittää tutkimuksen tavoitteita ja menetelmiä sekä odotettavissa olevien tulosten merkitystä ja mahdollisia soveltamismahdollisuuksia.
Hakemus tulee lähettää apurahajärjestelmän kautta säätiölle ennen hakuajan päättymistä. Lausunnot annetaan sähköisen suositusjärjestelmän kautta. Lähetettyä hakemusta ei enää pääse muokkaamaan. Mikäli haluat vielä muokata hakemustasi ennen sen lähettämistä suosittelemme tallentamaan hakemuksesta luonnoksen apurahajärjestelmään. Myöhästyneitä hakemuksia ja lausuntoja ei oteta käsiteltäväksi.
Lausunnot ovat pakollisia väitöskirjatutkijoille mutta ne eivät ole välttämättömiä väitelleille tutkijoille.
Huomioithan, että järjestelmä ei automaattisesti lähetä lausuntopyyntöä lausunnonantajalle, vaan hakijan on itse pyydettävä lausunnonantajaa toimittamaan lausunto säätiölle.
Säätiön päätös apurahan myöntämisestä tehdään tavallisesti toukokuun puolivälissä ja siitä ilmoitetaan kaikille hakijoille.
Yksityiskohtaiset ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen
Täytä hakemuslomakkeen kaikki osiot huolellisesti. Alla yksityiskohtaiset ohjeet hakulomakkeen eri osioiden täyttämiseen.
Henkilötiedot
- Sukunimi
- Etunimi
- Akateeminen arvo, korkein suoritettu tutkinto
- Nykyinen toimi (esim. väitöskirjatutkija, tutkijatohtori)
- Toimipaikka
- Henkilötunnus (tarvitaan myönnetyn apurahan viranomaisilmoituksia varten)
- Osoite
- Puhelinnumero
- Sähköpostiosoite
Hakemus
- Tarkoitus (=tutkimuksen aihe), kirjoita otsikkomainen kuvaus haettavan tutkimuksen aiheesta. Tähän kenttään syötettyä aihetta käytetään sellaisenaan säätiön viestinnässä myönnetyistä apurahoista.
- Tieteenala, valitse tutkimusta lähinnä oleva tieteenala. Tieteenalavalinta vaikuttaa siihen minkä alan asiantuntija arvioi hakemuksen.
- Suorituspaikka, yliopiston tai muun vastaavan nimi, jossa tutkimus suoritetaan.
- Ohjaaja, väitöskirjatutkimuksen ohjaajan nimi
- Anottu määrä, järjestelmä antaa automaattisesti kestoa vastaavan apurahan määrän sekä työskentelyn kesto kuukausissa.
- Käyttösuunnitelma, mikäli apurahasta on tarkoitus käyttää siivu sivukustannuksiin, voidaan ne eritellä tässä kohdassa. Huomioi, että säätiö ei myönnä sivukustannuksiin ylimääräistä apurahaosuutta.
- Lausunnon antajat, lausunnon antajien (1-2) nimi ja sähköpostiosoite. HUOM! Järjestelmä ei lähetä automaattista viestiä lausunnon antajielle, vaan hakijan on itse oltava yhteydessä heihin ja pyytää lausunnon lähettämistä säätiölle.
Perustelut
- Lyhyt perustelu tia tutkimussuunnitelman tiivistys apurahan saamiseksi. Perusteluissa on hyvä kiinnittää huomiota etenkin tutkimuksen taustaan, merkitykseen, suoritustapaan ja tämänhetkiseen vaiheeseen.
Muu rahoitus
- Viimeisen viiden vuoden aikana saadut stipendit ja apurahat
- Muualta tähän tutkimukseen saatu rahoitus, samaan tarkoitukseen varmistunut tai käytetty rahoitus.
- Muualta tähän tutkimukseen anottu rahoitus, lähetetyt hakemukset samaan tarkoitukseen.
Liitteet
- Tutkimussuunnitelma, jonka enimmäispituus on 3 sivua, poislukien lähde- ja kirjallisuusluettelon. Tutkimussuunnitelman on hyvä seurata yleisiä oman tieteenalan käytäntöjä.
- Ansio- ja kirjallisuusluettelo (ei enimmäispituutta), yhteisenä tai erillisinä liitteinä.